Om BSSK

Velkommen til Bergen Seilskøyteklubb

 

BSSK (Org nr.: 989 247 719) er en båtklubb for folk med interesse for tradisjonelle båter av type skøyte, kutter, gavlbåt, skonnert, etc. Langkjølte tungbygde båter. Typisk rigging er med gaffelrigg og klyverbom.


På klubbområdet disponerer BSSK ulike typer verksteder for vedlikehold og restaurering av båtene i klubben. Et større antall klubbåter er totalrestaurert her, og flere nybygg er utført på stedet, båter fra 30 til 50 fot.  Klubbhuset inneholder også et trivlig klubblokale. Mange av medlemmene har egen båt, men det er likevel mange i BSSK som er medlemmer uten båt, men med den rette interessen.

 

Arrangementer

BSSK har egen Arrangementsansvarlig som arrangerer tur- og kappseilaser for seilskøyter i sesongen. Årets terminliste vil  inneholde bl.a. årlig pokalseilas, turseilaser, nattseilas og diverse turer, samt informasjon om større begivenheter som teller for oss som er interessert i tradisjonelle seilskøyter.

 

Byggeprosjekter

Til vanlig er det flere større prosjekter som er i full igang. Både motorskøyter og seilskøyter er å finne på BSSK sitt område og som viser at medlemmene har et imponerende pågangsmot og kunnskap innen tilpassing av trevirke i store dimensjoner. BSSK sitt varemerke er restaurering av treskøyter i størrelsesorden opptil over 50 fot. Et velfundert prosjekt har god sjanse til å kunne realiseres i BSSK.


Ditt bidrag

Har du mulighet for å bidra til det tradisjonell maritime miljø på vestlandet vi det være kjærkommet - kontakt styreleder


Styret for 2022 - henvendelser til klubben: kontakt@bssk.no

Styreverv

Navn

Kontaktinformasjon

Styreleder

Anna Kristine Milde

Mobil: 928 07 863

epost: anna.k.milde@gmail.com

Havnesjef

Leif Stavenes

Mobil: 990 05 798

epost: leifstavenes@gmail.com

Kasserer

Hans Angel

Mobil: 913 92 774

epost: hans.a@online.no

Arrangement

Torstein Knudsen

Mobil: 908 90 776

epost: kimeas@online.no

Hus og Dugnad

Frode Dahl

Mobil: 901 70 892

epost: frodehilux@gmail.com

Sekretær og nestleder

Bernt Vederhus

Mobil: 951 51 417

epost: bvederhu@online.no

Vara

Jarle Solli

Mobil: 472 35 258

epost: jsolli@live.com